dilluns, 9 de desembre del 2013

INVENTEM UN POEMA

NOMS POEMATS!

Pau i Samuel
mengen mèl.

Carles i Marcela
viatgen amb vela.

Núria i Carmen
van en tren.

Jairo i Mar
van per mar.

Elena i Emma
veuen una balena.

Laura i Jose
veuen un ase.

Enrique i Inma
mengen llima.

Classe de Les Tomaques.

dimecres, 4 de desembre del 2013

LA BRUIXA QUE ES MENJAVA LES PARAULES BONIQUES

RESSENYA DEL LLIBRE ...
"LA BRUIXA QUE ES MENJAVA LES PARAULES BONIQUES"!

L'alumnat de la classe de Les Tomaquetes hem llegit un conte que es deia "La Bruixa que es menjava les paraules boniques". L'autor es diu: Antonio Rodríguez i l'il.lustrador és Santi Gutiérrez. L'editorial és Bromera.
El llibre tracta d'un xiquet anomenat Albert que era molt tímid i sols parlava amb la seua gossa Loli qui li va amagar un llibre que habia de llegir de deures per a l'escola.
Si voleu saber què li passa a l'Albert i què té a veure una bruixa amb tot açò... llegiu-se el llibre!
A nosaltres ens ha agradat molt!
Redactors: Carles (1r), José (2n) i Mar (3r).

EXCURSIÓ A LES COVES DEL CANELOBRE I A XIXONA

El passat 26 de novembre visitàrem 
La cova del Canelobre en Bussot.
Dies abans tots els grups d'infantil i primària havien llegit "La llegenda de la Cova del Canelobre" que forma part del llibre "El secret de les cinc llegendes" de Llorenç Giménez.



Aquesta és la cova per dins. Al fons es poden apreciar les estalactites! (Solament vam poder fer aquesta foto).










Aprofitàrem el viatge per conéixer el procés d'elaboració del torró de Xixona visitant el Museu del Torró a la fàbrica on es produeixen els torrons "1880" i "El Lobo" .





Els alumnes d'infantil visitaren l'empresa Lopetes on, acabada la campanya d'elaboració de torrons, estaven immersos en la dels massapà.





El que ningú s'esperava era que Llorenç, l'autor del llibre, ens acompanyara aquell matí regalant-nos una animació lectora, soportara un entrevista i ens regalara un cartell del llibre.




BUFA QUIN PAISATGE!

 La classes de les bellotes hem llegit durant aquest trimestre a classe el llibre de Victor Raga " Bufa quin paisatge", el qual pertany a la col.lecció El Club de la Ciència.

El llibre tracta sobre les plantes, la cura i conservació del nostre entorn, la reforestació i els incendis...
Helena i Martí junt al senyor Cantalombardi ens expliquen totes aquestes coses i curiositats acompanyades d'un toc d'humor.

El llibre ens ha agradat molt i pensem que és interessant perqué ens ajuda a entendre millor el tema de les plantes i la problemàtica tan propera que ens afecta dels incendis forestals.

Alumnes de 6 pri d'Alfafara.

dilluns, 18 de novembre del 2013

ARRIBA LA BIBLIOBICI

El dijous 14 de novembre va arribar Anacleta la Bibliobicicleta. Aquesta vegada va venir molt carregada d'històries i regals.

La vam rebre al pati i allí vam fer un cercle per escoltar el que Artur ens volia contar. Ens va dir que el dia 24 d'octubre es celebava el dia de les biblioteques. Després ens va contar una història d'un nen que es menjava els llibres i finalment ens va enseyar els regals que ens portava Anacleta. Eren dos kamisibais i un conte!

Ara ja podrem fer nosaltres de contacontes!
Després la vam despedir i vam fer un marcapàgines.





LES PLANTES


L'alumnat de 6 Pri d'Alfafara han fet un treball d'investigació sobre les plantes del seu poble.
Cadascú ha investigat diferents arbres i ha elaborat una fitxa técnica amb el seu nom comú, nom científic, fotografia, fulla, flor, localització i altres dades d'interés. Després a classe el van explicar a la resta de companys/es.
Així hem conegut un poc més les plantes i arbres del nostre voltant.















dilluns, 11 de novembre del 2013

CASTANYERA 2013

El passat divendres 8 de novembre vam celebrar La Castanyera. Pel matí cada xiquet/a va portar un fruit de tardor i vam fer un esmorzar al pati. Estava tot boníssim!



Per la vesprada vam fer una cistella per poder posar castanyes, ja que vam tindre també  una visita fantàstica. Des de la Serra de Mariola, va vindre a visitar-nos amb el seu "despotable", Florentina la  Castanyera.


Primer va entrar a les classes a visitar-nos i a presentar-se per a després eixir tots junts al pati per ballar i cantar "El ball de la Castanya" i "La Castanyera". Ah! també ens va ensenyar algun que altre ball modern que ella sabia.

Florentina ens va fer gaudir moltíssim i la vesprada ens va passar volant.  Vam menjar castanyes calentetes, roses de sucre  i rollets que  estaven boníssims!

Moltes gràcies a Florentina la Castanyera i als seus acompanyants!






divendres, 18 d’octubre del 2013

CONGRÉS NACIONAL DE BIBLIOTEQUES MÒBILS




Aquest cap de setmana Annacleta, la bibliobicicleta, participarà al
6é Congrés Nacional de Biblioteques Mòbils
que es celebrarà a la ciutat de Burgos.
L'Associació de Professionals de Biblioteques Mòbils es posà en contacte amb nosaltres per convidar-nos a participar en aquest event que s'organitza cada dos anys. 
Així doncs, Annacleta, Lluís i Artur representaran a tota la comunitat educativa del CRA Mariola-Benicadell en l'exposició del projecte de foment lector mitjançant la bibliobici. 
Aquesta representació partirà divendres de matí i, realitzarà una comunicació i participarà en una taula redona amb altres participants, el dissabte al voltant de les 13:05h.
Teniu tota la informació a la web del congrés i a les aplicacions per dispositius mòbils. A més a més, podreu seguir les ponències i comunicacions via streaming.
Però, quina responsabilitat, no?
Bé, alumnes, famílies, companys i veïns, la propera setmana us contarem! 

Fins dilluns!
Claustre del CRA Mariola-Benicadell.
Informació:                6é CONGRÉS NACIONAL DE BIBLIOTEQUES MÒBILS
 

dimecres, 16 d’octubre del 2013

CONVIVÈNCIA AL TARRAGÓ


El passat divendres 11 d'Octubre ens reunirem tots els xiquets i xiquetes del CRA Mariola-Benicadell
en Alfafara per a anar d'excursió al Tarragó i encetar allí el nostre projecte anual " La biodiversitat".
Els companys de Gaianes i els menuts d'Agres arribaren amb autobús, la classe dels majors d'Agres vingueren amb bicicleta, acompanyats per Artur, Lurdes i Xavi.

Arribada dels xiquets i xiquetes d'Agres a l'aulari d'Alfafara

Allí ens esperava Anacleta, la nostra bibliobici carregada de sorpreses. Ui! quina emoció! què durà al carro?

Anacleta ens acompanyà a l'assut on fèrem una xicoteta presentació dels alumnes del CRA i dels mestres, que també hi ha algún que altre nou. Cada grup es presentà amb el nom que han triat per a la classe aquest curs, la classe de les tomaques, dels goril·les, de les rates penades, de les bellotes, i molts més noms, tots relacionats amb la biodiversitat.

Després d'esmorzar se'n pujarem al Tarragó, els més menuts es quedaren allí i els majors arribàren fins a la cova de la Font, contàrem històries de camí i buscàrem entre la flora aquelles plantes que ens èren més conegudes, com no, també trobàrem algún animalet que altre...


Per a finalitzar el dia, i ja quasi esgotats, ens reunirem en cercle, majors i menuts, i Anacleta va desvetlar les sorpreses que duia al carro! Què serà serà...


Diversió, aventures, somriures,..., i nosaltres, encantats!


Fins la pròxima,
Ermengol l'esquirol

diumenge, 6 d’octubre del 2013

CORRELLENGUA 2013


CORRELLENGUA 2013

El passat divendres dia 4 d'octubre vam celebrar a l'escola el Correllengua 2013. Teniem previst fer la Convivència, però com que les previsions metereològiques no eren bones, l'hem aplaçada per al proper divendres 11. Així és que per la vesprada, al pati de l'escola els majors de 6é van llegir el Manifest.



MANIFEST DEL CORRELLENGUA 2013

La Flama del Correllengua ha arribat a la nostra escola. Amb la bibliobici ha passat pels pobles del Benicadell i de la Mariola.
La Flama ens parla del valencià, de la llengua que parlem ací: a Gaianes, a Agres i a Alfafara. Tots i totes hem de parlar-la i estimar-la!

Enguany la flama ens parla de dos grans poetes: del valencià Vicent Andrés Estelles i
del català Salvador Espriu. Ells dos van fer versos molt bén escrits que ara ens agrada llegir i escoltar:

“Hem viscut per salvar-vos els mots
Per retornar-vos el nom de cada cosa”
 (ESPRIU)

“Assumiràs la veu del teu poble,
I serà la veu del teu poble,
I seràs, per sempre, poble”.
(ESTELLÉS)

I, tal com van fer Estellés i Espriu, nosaltres també parlarem i escriurem en valencià, i mirarem la televisió, escoltarem música i navegarem per Internet en la nostra llengua.
I treballarem en un bonic projecte que parla de la BIODIVERSITAT, de la Flora i la Fauna, dels Pobles i dels Rius, de les Gents i de les Serres que trobem al País Valencià!
Eixa és la veu dels poetes i eixe és el nostre compromís.
Visca el valencià, visca el Correllengua!


Després, fent una rotllana vam cantar i ballar la cançó "Parla en Valencià" del cantacançons Dani Miquel.
A continuació vam entrar a la classe de les Bellotes per tal de veure un vídeo del poema de V. A. Estellés "La rosa de paper" musicalitzat per Miquel Gil. Al llarg del curs treballarem aquest poema i d'altres, tant d'aquest autor com d'Espriu.


Finalment, cadascú a classe vam fer a la Senyera Titella!







dissabte, 28 de setembre del 2013

NOU CURS A L'ASSUT!

EL PRIMER DIA D'ESCOLA!
El primer dia d'escola els xiquets i xiquetes d'Alfafara esperaven a l'Assut que vingueren les mestres per vorer allò que enguany els tenien preparat. I tal i com els havien dit van acudir amb "coses" rel.lacionades amb la flora i la fauna de la Serra de Mariola i del Benicadell.
Prompte escoltaren la xerinola que s'apropava pel camí... eren els alumnes de 6é que tocant instruments de percussió acompanyaven a les mestres que portàvem una pancarta de BENVINGUDA



Una vegada allí, ens vam saludar amb molta alegria i asseguts als graons de l'Assut vam presentar el projecte d'enguany que tracta sobre la BIODIVERSITAT. Ordenadament, per nivells, vam anar mostrant tot allò que portàvem: fòssils trobats a la Mare de Déu de la LLum, pell de serp, plantetes aromàtiques de la Serra, oli hipèric, fulles i pinyes, llibres el.laborats pels propis alumnes amb fotografies de plantes, paratges i animals de l'entorn, llibres de consulta, peluxos, etc, etc. Tot això ho possàrem al corredor i després a les aules per tal de treballar-ho al llarg del curs.



Després fèrem un recorregut pels carrers del poble i entràrem a l'escola per vorer les classes, entregar els materials i presentar els companys nous. En acabant pujàrem a la Font del Tarragó per esmorzar i jugar tots junts. Ho passàrem d'allò més bé!





dijous, 5 de setembre del 2013

BENVINGUDA CURS 2013-2014

BENVINGUTS AL NOU CURS ESCOLAR
2013-2014!!!

TIRORÍ TIRORÍ!
ÉS FA SABER...
Hui una carteta 
a casa haurà arribat
ja que el dilluns comença
un nou curs escolar.

Si amb atenció la lliges
podràs endevinar
de què pot tractar
el projecte d'enguany.

Recorda: 
A l'Assut hauràs d'acudir
a les 9 del matí del dilluns
amb un motiu relacionat 
amb la flora i la fauna
de la Serra de Mariola i/o del Benicadell
per mostrar-lo quan estigam tots junts. 
(Açò no rima!)

Ens vegem prompte!
Flora, Fauna i Les Mestres d'Alfafara.





divendres, 31 de maig del 2013

EXPOSICIÓ I CLOENDA DELS TALLERS CURS 2012-2013

EXPOSEM ELS TREBALL DELS TALLERS!

Durant tota aquesta setmana els xiquets i xiquetes de l'escola han anat portant els seus treballs preferits que al llarg del curs han anat realitzant als tallers dels divendres amb els diferents mestres. Fins i tot hi ha qui ha portat treballs i manualitats fetes a casa, escoletes d'estiu o cursos anteriors. Aquesta exposició finalitzarà el divendres de la setmana que ve, així que si no t'has acostat a l'escola per vore-la, ves-hi! 
Vos deixem algunes mostres... Xe quins artistes!!!

caixetes

regadores

medidors

cocodrils

mandales

molinets

bolsetes

vidrioles

ceràmica



llibretetes