diumenge, 6 d’octubre del 2013

CORRELLENGUA 2013


CORRELLENGUA 2013

El passat divendres dia 4 d'octubre vam celebrar a l'escola el Correllengua 2013. Teniem previst fer la Convivència, però com que les previsions metereològiques no eren bones, l'hem aplaçada per al proper divendres 11. Així és que per la vesprada, al pati de l'escola els majors de 6é van llegir el Manifest.



MANIFEST DEL CORRELLENGUA 2013

La Flama del Correllengua ha arribat a la nostra escola. Amb la bibliobici ha passat pels pobles del Benicadell i de la Mariola.
La Flama ens parla del valencià, de la llengua que parlem ací: a Gaianes, a Agres i a Alfafara. Tots i totes hem de parlar-la i estimar-la!

Enguany la flama ens parla de dos grans poetes: del valencià Vicent Andrés Estelles i
del català Salvador Espriu. Ells dos van fer versos molt bén escrits que ara ens agrada llegir i escoltar:

“Hem viscut per salvar-vos els mots
Per retornar-vos el nom de cada cosa”
 (ESPRIU)

“Assumiràs la veu del teu poble,
I serà la veu del teu poble,
I seràs, per sempre, poble”.
(ESTELLÉS)

I, tal com van fer Estellés i Espriu, nosaltres també parlarem i escriurem en valencià, i mirarem la televisió, escoltarem música i navegarem per Internet en la nostra llengua.
I treballarem en un bonic projecte que parla de la BIODIVERSITAT, de la Flora i la Fauna, dels Pobles i dels Rius, de les Gents i de les Serres que trobem al País Valencià!
Eixa és la veu dels poetes i eixe és el nostre compromís.
Visca el valencià, visca el Correllengua!


Després, fent una rotllana vam cantar i ballar la cançó "Parla en Valencià" del cantacançons Dani Miquel.
A continuació vam entrar a la classe de les Bellotes per tal de veure un vídeo del poema de V. A. Estellés "La rosa de paper" musicalitzat per Miquel Gil. Al llarg del curs treballarem aquest poema i d'altres, tant d'aquest autor com d'Espriu.


Finalment, cadascú a classe vam fer a la Senyera Titella!