diumenge, 20 de novembre del 2016

EIXIDA A ASPROMIVISE

VISITEM ASPROMIVISE (XÀTIVA)

El proper dijous 17 de novembre, tot el CRA MARIOLA-BENICADELL (Infantil i Primària) vam realitzar una eixida a Xàtiva,  al Centre Ocupacional La Costera-La Canal ASPROMIVISE.
Aquest és un centre ocupacional que té com a finalitat l’habilitació personal, professional-laboral i social de les persones amb discapacitat. Els usuaris s’emprenen diàriament, entre altres coses, en la fabricació artesanal de paper i productes derivats de forma totalment manual, full a full.
Primerament, ens van explicar breument la història del paper. Destacar que va ser al segle XI quan es va  construir el molí paperer a Xàtiva. El paper es feia a partir de draps vells i palla d’arròs. Posteriorment, quan Xátiva va ser incorporada a la corona d’Aragó, Jaume I va afavorir i va controlar la producció paperera per tal d’abastir de paper l’arxiu reial. Al paper hi ha filigranes i marques d’aigua amb l’escut de la ciutat, la muralla i els dos castells.


A continuació, ens vam dividir en 3 grups i vam realitzar els 3 tallers:

·        FEM PAPER
Ens van explicar com preparaven les tines amb les diferents fibres (diferents i variats tipus de paper: café, eucaliptus, lli, rosella, etc) i vam participar en la creació de fulls (nosaltres en vam fer de café).



·        ESTAMPACIÓ
Després vam passar a estampar. Cadascú ens vam triar un motiu i un color. Primer, pintàvem la plantilla amb un pinzell “rodillo”. Després posàvem el full de paper damunt. Tot seguit ho passàvem a premsar. Finalment ho deixàvem secar.

 


Vam elaborar un sobre i el vam decorar. 

ESPORT ADAPTAT: PETANCA

VALORACIÓ: 

Ha sigut una experiència molt interessant perquè hem gaudit d'un dia i germanor tots junts, mestres i alumnes dels tres aularis del CRA i mestres i alumnes del centre ASPROMIVISE. A més, hem participat activament amb els tallers i hem aprés técniques relacionades amb el reciclatge i reutilització del paper. També, hem conegut el centre ocupacional (qué fan, com treballen...) i valorem molt positiva la seua funció social.