dimecres, 1 d’abril del 2020

CLASSE L'ORIGEN: ACTIVITATS EN FAMÍLIA.

Hola! Bon dia famílies, xiquetes i xiquets.
Tot seguit vos propose unes activitats que podeu fer, o no, en família. Si trieu la primera opció, podeu fer-me arribar al correu les fotos de les diferents experiències i manualitats, pensant que les podem compartir per ací, pel blog, per enriquir-nos. 
Si no feu les activitats, no passa res. Són de gaudi: obertes i voluntàries. Les farem per plaer, per entretindre'ns i tenir la ment, i les mans, ocupades. ANEM ALLÀ!

🐠 EL PEIX IRISAT 
Visualitzeu el conte, parleu i reflexioneu en família. 

En acabant, dibuixeu i pinteu el vostre peix irisat. Tècnica i materials lliure: ompliu el dibuix amb plastilina, papers de seda, gomets, pinteu amb ceres toves, material reciclatge, etc. 
Adjunte plantilla: 

També teniu activitats molt senzilles sobre el conte jclic: 


🍴 ART AL PLAT: PIZZA CASERA DI LA MIA MAMMA! 
Una altra proposta seria veure aquest vídeo de MIKEL TUBE. La mare, junt amb els seus fills, ens expliquen com fer una senzilla pizza. Dóne fe, ix i està boníssima. Ho passareu d'allò més bé!
Què, vos animeu a fer-la? 



Podeu fer la vostra versió i emprar els ingredients que més vos agraden. Ja em contareu com l'heu fet i com de bona vos ha eixit. 
Per recordar els pasos i no oblidar-se dels ingredients, podeu anotar la recepta. Adjunte una plantilla:

Bon profit!

💚 IOGA: LES POSTURES DELS ANIMALS.


Anem a relaxar-se d'una manera diferent, amb ioga.
El gat Zen ens acompanyarà en aquest vídeo-tutorial i ens explicarà les postures dels animals
Busqueu un lloc ample, poseu-se els mitjons, col.loqueu-vos dins de les estores. Orelles obertes, boca tancada. Ara hem d'estar en SILÈNCI i concentrar-se en la respiració. RELAX!

💡 EXPERIMENT ARTÍSTIC: PINTEM AMB GEL.
A classe hem estat treballant el cicle de l'aigua...
Hem estat observant, en els experiments que hem fet a classe, que l'aigua canvia d'estat (de forma). Hem vist que l'aigua líquida s'evapora (evaporació) i es condensa (el vapor d'aigua es torna a convertir en aigua líquida). Recordeu els experiments que teniem en la finestra de la classe? 
Ara anem a fer que l'aigua líquida passe a sòlida, la congelació ò solidificació. I a més a més, amb el resultat, anem a pintar un bonic dibuix... Anem a pintar amb gel!

MATERIALS: Necessitem aigua, colorants alimentaris, glaçonera i paper/cartolina.

PASSOS A SEGUIR: Posem aigua en gots i afegim colorant alimentari. Ho congelem en la glaçonera. Una vegada congelat ho podem traure de la glaçonera i amb paper ò cartolina podem pintar lliurement.


🎶 MÚSICA I MOVIMENT: DANSA LA MARIPOSA.

L'any passat vam treballar el projecte de música i, com ja sabeu, aquesta és una dansa que m'agrada molt. L'hem posat moltes vegades a classe, per despertar-se, per alegrar-se, per trencar...

LLETRA:

Vengan a cantar la Morenada
que empieza a sonar.
Como el vuelo de una mariposa
vengan todos a bailar.

Con las manos,
con los pies,
la Morenada,
la Morenada.

DANSA:
Ací la teniu perquè l'ensenyeu a casa i la balleu. 


Recomanació: 
Una vegada teniu els passos de la dansa afiançats, poseu el següent vídeo per a ballar-la.



FINS PROMPTE! 
UNA FORTA ABRAÇADA!
INMA B.